At the Watergate Festival

Van frêle Finse rockmuzikant tot stoere Franse danser: tijdens het Hemelvaartweekend in 2018 komen zo’n 6.000 jonge musici en dansers uit heel Europa naar Sneek voor At the Watergate. Na een spectaculair openingsevenement op woensdagavond volgen twee dagen vol gratis toegankelijke optredens. Van symfonische-, kamer- en koormuziek tot jazz, pop en rock.

Muziek uit 23 landen - 9 - 11 mei 2018 in Sneek

6.000 MUSICI / 1.000 CONCERTEN / 30 PODIA

13e EDITIE VAN HET EUROPEAN YOUTH MUSIC FESTIVAL
Onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018

De leerlingen van muziekopleidingen uit zo’n 23 landen laten in Sneek en omliggende plaatsen hun beste kunnen zien in theaterzalen, kerken, op het water en buitenpodia.

Op dinsdag en woensdag warmen muziekschoolleerlingen uit Súd-West Fryslân én Duitsland de stad alvast op tijdens het pre-festival. Op woensdagavond vindt het spectaculaire openingsevenement plaats, uiteraard pal voor de iconische Waterpoort. Daarna volgen twee dagen vol gratis toegankelijke optredens. Van symfonische-, kamer- en koormuziek tot jazz, pop en rock, binnen en buiten, geprogrammeerd maar ook spontaan op straat. Op vrijdagmiddag geven Noord Nederlands Orkest en slagwerkact Percossa een openluchtconcert op het Martiniplein, het sfeervolle festivalhart. Dat is ook de plek voor de slotceremonie, die naadloos overgaat in de vrijdagavond van Kleintje Sneekweek! 

European Youth Music Festival

At the Watergate is de 13e editie van het European Youth Music Festival en we weten zeker dat de deelnemende landen Sneek niet snel zullen vergeten. Voor wie van muziek en festivals houdt betekent At the Watergate ultiem grasduinen en genieten. Maar ook als je Sneek wilt (her)ontdekken is het festival een 2018-must: de prachtige historische stad aan het water is ‘op haar best’ als het bruist van de activiteiten en de gezelligheid!

Voor meer informatie en het programma gaat u naar de website > At the Watergate


> BOEK HIER DIRECT UW KAMER