Friesland derde in top-10 Europese vakantiebestemmingen Lonely Planet

Wat een prachtig resultaat!

Friesland staat op nummer drie in de lijst van Lonely Planet met Europese vakantiebestemmingen die ten onrechte over het hoofd worden gezien. Niet eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op de jaarlijkse lijst van de wereldberoemde reisgids.

Volgens Lonely Planet is Friesland een "verborgen parel" die vaak door internationale reizigers over het hoofd wordt gezien. Een belangrijke reden voor de hoge notering is dat de "gezellige en compacte" hoofdstad Leeuwarden dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa is. Verder roemt de reisgids het uitgestrekte landschap en de Friese Waddeneilanden.

Parmaham

De Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna eindigde in de lijst op nummer één. Lonely Planet prijst de culinaire schatten van de regio, waar onder meer parmaham, balsamicoazijn en Parmezaanse kaas vandaan komen. Op nummer twee staat Cantabrië in Noord-Spanje. Die regio biedt volgens de gids "een overvloed" aan ruige natuur.

De lijst is samengesteld door reisjournalisten die het continent hebben afgezocht naar de spannendste bestemmingen die nog niet zijn ontdekt door het grote publiek. Het Nederlandse reistijdschrift Lonely Planet magazine tipte het hoofdkantoor vorig jaar over Friesland.

Drukte

Voor Friesland komen er mogelijk drukke tijden aan: in Rotterdam steeg het aantal toeristen flink, nadat de stad in 2015 op nummer vijf in de top-10 van de gids was verschenen. Ook Texel kreeg te maken met meer toeristen, toen het Waddeneiland in 2016 op nummer negen belandde.

Bron: NOS NIEUWS

Sneek ligt centraal in Friesland en is dan ook de perfecte uitvalsbasis om Friesland te bezoeken. U bent van harte welkom.

Boek hier uw kamer >

 

Leeuwarden-Friesland 2018 Culturele Hoofdstad Europa.

Een jaar lang laten we zien hoe wij Friezen het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achter laten voor de generaties die nog komen.

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Een jaar lang laten we zien hoe wij Friezen het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achter laten voor de generaties die nog komen. Hoe we met lef onze kop boven het maaiveld uitsteken om onze eigenwijze manieren grenzeloos aan de wereld te laten zien. Cultuur is dus niet het doel, maar het middel. Ons landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd!

De honderden projecten en evenementen vinden niet alleen plaats in Leeuwarden maar ook in het rijke landschap wat Friesland juist zo speciaal maakt.

Voor een overzicht van alle evenementen en projecten gaat u naar de website door op onderstaande button te klikken.

Volledige agenda

 

Nr 3. Friesland (bron Lonely Planet)

Eigenzinnig Friesland staat bij de meeste reizigers misschien nog niet op de radar, maar dit jaar laat de provincie zien dat dit volledig onterecht is. Friesland is samen met provinciehoofdstad Leeuwarden uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad van 2018 en pakt uit met een veelzijdig programma van kunstinstallaties, festivals en evenementen. In het Fries Museum is een unieke tentoonstelling te zien van M.C. Escher, die in Leeuwarden geboren is, en deze zomer vormen de historische straten van de stad het decor voor de (letterlijk) gigantische parade van Royal de Luxe. Maar ook het jaarlijks terugkerende Welcome to The Village, een van de duurzaamste festivaldorpen van Europa, en de gezellige cafés en bonte collectie winkels zijn reden voor een bezoek aan de bescheiden Friese hoofdstad.

Buiten Leeuwarden gaat een wondere natuurwereld voor je open: van weidse velden en schitterende meren tot een viertal Friese eilanden in de Waddenzee – de ideale zomerbestemming voor liefhebbers van uitgestrekte stranden, glooiende duinen en idyllische zeegezichten. Het UNESCO-werelderfgoed staat dit jaar extra in de spotlight dankzij de opvallende kunstroute Sense of Place, die je langs de mooiste plekjes van het Waddengebied voert.

> Ga naar website Lonely Planet top 10